Kindergeneeskunde ZRT

Kinderarts:                              

De kinderarts speelt soms al een rol voor of tijdens de zwangerschap. Het is mogelijk dat ziektes die in de familie voorkomen, aangeboren afwijkingen of problemen tijdens de zwangerschap, mogelijk gevolgen voor de (nog ongeboren) baby kunnen hebben, wordt het advies van de kinderarts gevraagd. Zo wordt al vroeg alles in het werk gezet om uw kindje de beste start te geven. Zo nodig kan ook tijdens de zwangerschap al een gesprek met de kinderarts plaatsvinden. Als uw baby na de geboorte mogelijk op de kinderafdeling moet worden opgenomen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding op de afdeling Kind&Jeugd.

Als uw kindje in het ziekenhuis geboren wordt is de kans groot, dat één van de kinderartsen uw baby nakijkt voordat jullie samen naar huis gaan. Als het nodig is, is de kinderarts ook bij de bevalling aanwezig.

Om de beste zorg voor uw kindje te kunnen leveren werken wij nauw samen met de gynaecologen, verloskundigen, huisartsen en de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau).

Mocht uw kind intensievere zorg nodig hebben dan wij kunnen bieden, dan overleggen wij met de neonatologen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

In het ziekenhuis werken  5 actieve kinderartsen. Zij beoefenen de algemene kindergeneeskunde in de volle breedte en hebben daarnaast ieder hun eigen aandachtsgebied.

  • Drs. Barbian verdiept zich vooral in endocrinologie (ziekten van het hormoonstelsel en de klieren) en neonatologie (ziekten bij pasgeborenen) en ADHD.
  • Drs. Bergman is speciaal geinteresseerd in metabole (stofwisselings-) en neurologische (van het zenuwstelsel) stoornissen bij kinderen, eczeem en diabetes.
  • Drs. Bogaerts is gespecialiseerd in (voedsel)allergie en astma
  • Drs. Illy heeft zich toegelegd op het gebied van longproblemen, zoals astma, bij kinderen, eczeem, ADHD en diabetes.
  • Dr. Zlotkowski heeft als aandachtsgebied urologie en nefrologie (blaas- en nierziekten).

 

Meestal blijft uw kindje bij u op de kraamsuite. Als extra observaties van uw kindje nodig zijn of bloedsuikercontroles dan kan dat op de kraamsuite gebeuren.

Mocht uw kind intensievere observatie en zorg nodig hebben, omdat het bijvoorbeeld te vroeg geboren is, geel ziet of mogelijk een infectie heeft, dan wordt het opgenomen op de afdeling Kind&Jeugd.                         

Omdat wij moeder en kind niet willen scheiden, kan moeder ook op de kinderafdeling worden opgenomen. Zij krijgt hier dan ook de benodigde zorg. Daarnaast kan de andere ouder inroomen* op dezelfde kamer.  Ook als de kraamtijd voorbij is, kan één van de ouders altijd bij het kindje blijven inroomen. Zo kunt u zo snel mogelijk vertrouwd raken met uw kindje. Uiteraard krijgt u daarbij alle noodzakelijke begeleiding.

* Inroomen betekent dat u bij uw kindje op de kamer verblijft en waar mogelijk zelf voor uw kindje zorgt, daarnaast krijgt u een ontbijt van het ziekenhuis, voor de overige maaltijden kunt u gebruik maken van het restaurant, of zelf eten mee (laten) nemen.

De begeleiding en zorg bij borstvoeding heeft geresulteerd in het certificaat  Baby Friendly Hospital

Gezinsleden, familieleden, of andere personen kunnen via ons “Kiekeboo” systeem 24/7 naar uw kindje in het ziekenhuis kijken en berichtjes achterlaten. Inloggen gaat met uw eigen code en u, als ouder, beslist wie er mee mag kijken met uw kindje.
Klik op onderstaande afbeelding om in te loggen in het "Kiekeboo" systee

De kinderafdeling is sinds maart 2012 in het trotse bezit van drie Smiley's (Vereniging Kind en Ziekenhuis). 
Voor meer informatie: klik op de smileys.

Het team van de afdeling Kind&Jeugd

Het team van de Kind en jeugd afdeling (B5) bestaat, naast de kinderartsen, uit een groot aantal gespecialiseerde enthousiaste kinderverpleegkundigen, kinderverpleegkundigen met specialisatie neonatologie en/of kinder-intensive care en verpleegkundigen in opleiding voor de specialisatie kinderverpleegkunde en 2 pedagogisch medewerkers . Ook is er een lactatiekundige aanwezig. Indien noodzakelijk kan ook de kinderfysiotherapeut, logopedist of het medisch maatschappelijk werk bij u en uw kindje langs komen. Verder  werken we mee aan het opleiden van co-assistenten, die vanuit de opleiding in het Wilhelmina Kinderziekenhuis op onze afdeling stage lopen.

Websites:

https://www.couveuseouders.nl/voor-ouders/

https://www.borstvoeding.com/